Виробництво фейкового Nike в Харкові – під підозрою громадянин В’єтнаму

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові в рамках розслідування кримінального провадження про підробку продукції відомих торгових марок і подальшої її реалізації повідомили про підозру 58-річному, раніше не судимому громадянину В’єтнаму.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Слідство встановило, що підозрюваний в червні 2019 організував підпільне виробництво спортивного одягу, де незаконно використовували логотипи відомих брендів. На підпільному підприємстві шили одяг, після чого здійснювали накатування знаків фірмового найменування. Ліцензії на використання і право продажу товарних знаків у підозрюваного не було.

Підробки продавалися за ціною нижче, ніж у виробників на ринку в Харкові. Також зазначена продукція збувалася через оптовий Інтернет-магазин і за допомогою поштового перевізника відправлялася споживачам по всій території України. За даними слідства, підпільне виробництво діяло більше року, до липня 2020 го.

Під час обшуків поліцейські вилучили фальсифіковану продукцію, відповідно до кількості якої завдано матеріальних збитків на загальну суму понад 900 000 гривень.

8 жовтня чоловікові повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.229 КК (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). Санкція статті передбачає штраф від 3 тисяч до 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 тис. до 170 тис. грн).

Як повідомляв Харків Times, поліція Харкова проводить розслідування за фактом організації підпільного цеху, на якому підробляли продукцію всесвітньо відомих торгових марок, а потім реалізовували фейкові вироби.